OVER ONS

Ons concept
Op een oppervlakte van ruim 400m2 biedt de Pop-up Gaard ruimte aan meer dan 70 verschillende (startende) ontwerpers van Nederlandse en Belgische bodem die hun werk aan het grotere publiek willen laten zien. Kunst en design in het midden-hoog segment en allen met een uniek verhaal.

 

Ons verhaal
In 2016 startte Cynthia Boom (grafisch ontwerpster van Studio Kars&Boom) met het idee om een platform te creëren voor haar buren in de Kersenboomgaard in Utrecht, een communiteit met zelfstandige ontwerpers en kunstenaars uit verschillende sectoren. Dit om gehoor te geven aan de ambacht en kleine ondernemers en als tegenbeweging voor de massaproducties.
Het begon met een halfjaarlijkse pop-up markt in de ateliers van de Kersenboomgaard zelf. De animo was groot en dit leidde tot het idee om een maand lang in december 2018 een pop-up winkel van te maken in Leidsche Rijn centrum.
Maar ook hier bleef het niet bij en in september 2019 kruisten door toeval het pad van oud-klasgenoten Cynthia Boom en Christien van Dokkum elkaar en was er al snel het enthousiaste plan om van POP-UP GAARD een langduriger en groter project te maken. In november 2019 openden zij wederom de deuren van POP-UP GAARD en is het de ontmoetingsplek zoals het vandaag te vinden is op de Wenenpromenade 60 in Leidsche Rijn.